İngiltere Vatandaşlık Danışmanlık Şirketi
Background

İngiltere Vatandaşlığı

İNGİLTERE OTURMA İZNİ

Bir İngiliz vatandaşı, göçmenlik kısıtlamaları olmaksızın İngiltere'de daimi olarak yaşama ve çalışma hakkına sahiptir; aksi halde ikamet hakkı alma zorunluluğu vardır. Geçerli vatandaşlık durumunuza veya uyruğunuza bağlı olarak, örneğin, bir İngiliz vatandaşı ile evli iseniz veya Belli Olmayan İzinli Kalma (ILR) verilmişse, İngiliz vatandaşlığına geçme veya kayıt işlemleri vasıtasıyla İngiliz vatandaşlığına başvurabilirsiniz.
Eleme dönemleri, göçmenlik koşullarınıza bağlı olarak değişir. Yeterlilik kazanmak için ortak bir yol, çalışma izni, 5 yıllık sürekli kalış gereksinimi olan yüksek vasıflı göçmenler gibi iş ile ilgili yollardır. Nitelendirme süresi belirli koşullar altında kısalabilir ve insanların İngiltere'de yasal olarak yasal hakları bulunmayan durumlarda 14 yıla kadar uzatılabilir.
Daimi ikametgahınızı korumak için Birleşik Krallık dışında iki yıldan daha uzun süre kalmamalısınız. İngiltere ile ilişkileri sürdürmeli ve İngiltere'yi eviniz gibi düşünmelisiniz. Uzun yıllar boyunca yalnızca İngiltere'de kısa süreli zaman geçirmeyi sürdürürseniz, Birleşik Krallık'ta kalma süresiz izininizi kaybedeceğiniz bir zaman gelecektir. Bu nedenle çoğu durumda İngiltere vatandaşlığına başvurmak faydalıdır. Geçici olarak oturma iznini verdikten ve ikamet şartlarını yerine getirdiğiniz sürece normalde bir İngiltere vatandaşı olarak vatandaşlığa kabul başvurusunda bulunabilirsiniz.
Bu başvuruları doğru zamanda uygulamanın doğru olmasını sağlamak için yasal başvuru yapmanız tavsiye edilir.

NASIL
BAŞVURULUR

GEREKLİ
ŞARTLAR

AVANTAJLAR & DEZAVANTAJLAR

YAŞAM
ŞARTLARI

Sizi Arayalım

0 216 410 22 22
title

İngiltere Vatandaşı Olmak mı İstiyorsunuz.

Konusunda Uzman Ekibimiz İngiltere Vatandaşı olabilmeniz için size profesyonel hizmet sunmak için hazır. Sizi bilgilendirebilmemiz için formu doldurabilirsiniz.

İngiltere vatandaşlığı başvurusu nasıl yapılır?

İngiliz Vatandaşlığı Nedir?
Vatandaşlığa kabul, başka bir ülkenin vatandaşı olma sürecidir. İngiltere'ye gelen insanlar için, İngiltere vatandaşlığa kabulü , İngiltere'de yaşamak ve çalışmak için göçmenlik kontrolleri içermeyen bir süreçtir. Köken tarafından İngiliz değilseniz, İngiliz Vatandaşlığı'na geçme başvurusunda bulunmanız gerekecektir. Vatandaşlığa kabul başvurusunda bulunabilmeniz için çeşitli şartları yerine getirmeniz gerekir.
⦁18 yaşında veya daha büyük olmak
⦁Akıl ve iyi karakter sahibi olmak
⦁İngiltere'de yaşamaya devam etme niyetinde olmak
⦁İngiltere'de yaşam hakkında yeterli bilgiye sahip olmak
⦁İngilizce, Galce veya İskoç Galcesi'yle kabul edilebilir bir şekilde iletişim kurabilmek
⦁5 yıl Britanya'da yaşamış olmak (bir İngiliz vatandaşının eşleri / ev ortakları için 3 yıl)
İngiliz Vatandaşlığına Başvurabilir miyim ?
Bunun yerine, İngiliz Yurtdışı veya Yurtdışı Bölgesel Vatandaşıysanız, vatandaşlığınızdan vazgeçtiyseniz, statüssüz veya 18 yaşın altındaki bir çocuksanız , çeşitli karmaşık kategoriler olmasına rağmen, bir İngiliz vatandaşlığı başvurusunda bulunabilirsiniz. Her kategorinin karşılaması gereken farklı şartlar vardır.
İngiliz Vatandaşlığı için Nasıl Başvurabilirim?
İngiliz vatandaşlığına başvurmak için karşılanması gereken birçok gereklilik var. İngiliz vatandaşlığına geçmek için vatandaşlığa geçiş başvurunuza başlamadan önce düşünmeniz gereken birkaç şey şunlardır :
Göçmenlik zaman kısıtlamaları
- İngiliz vatandaşlığına başvururken, başvurunuzu yapacağınız gün göçmenlik zaman kısıtlamalarından kurtulmanız gerekir; bu genellikle başvurmadan önce yerleşmiş statü kazanmış demektir.
İyi karakterde olma
- 10 yaş ve üstü herhangi bir başvuran, İngiliz vatandaşlığına başvurmak için iyi bir karaktere sahip olmalıdır. Aslında bu, İngiltere hak ve özgürlüklerine saygı göstermeniz, yasalarını gözlemlemeniz ve ikamet eden kişi olarak görev ve yükümlülüklerinizi yerine getirmeniz anlamına gelmektedir. İngiltere Sınır Kurumu, cezai ve mali kontrolleri yapacaktır.
İrade sahibi olma
- Başvuranlar, İngiliz vatandaşlığına başvururken tam kapasite gereksinimini karşılamalıdır (ancak bazı durumlarda bu gözardı edilebilir). Bu, kendi kararlarınızı verebilmeniz ve İngiliz vatandaşlığına başvururken attığınız adımı anladığınız anlamına gelir.
Çifte vatandaşlık
- Mevcut yurttaşlığından feragat etmenize gerek yoktur çünkü birçok ülke, İngiliz vatandaşlığına başvururken çifte vatandaşlığa sahip olmanıza izin verecektir. Buna izin vermeyen bir ülkenin vatandaşıysanız, menşe ülkeniz sizi mevcut vatandaşlığınızı silmiş olarak görür veya yeni uyrukluğunuzu tanımayı reddetmiş olabilir. Şu an bir İngiliz vatandaşı iseniz, yeni ülke sizin Britanya vatandaşlığını bırakmanızı istemedikçe başka bir ülkenin vatandaşı olursanız bile bu statünüzü kaybetmezsiniz.

Bir İngiliz Pasaportu için nasıl başvuruda bulunabilirim?
İngiliz vatandaşlığını kazandıktan sonra, İngiltere göç kontrolünden özgür olacaksınız ve bir İngiliz pasaport başvurusunda bulunabileceksiniz. Bu, bir İngiliz pasaport başvurusunda bulunmak için doğru dokümantasyona sahip değilseniz bile, alternatif olarak, bir vatandaşlık statüsü belgesi için başvurabilmenize rağmen, İngiliz vatandaşlığının kabul edilebilirliğin en güçlü kanıtıdır. İngiliz vatandaşlığı kanunları ve İngiliz vatandaşlığına yönelik başvurular son derece karmaşık olabilir ve bir göç uzmanının hizmetlerini kullanmanız şiddetle tavsiye edilir.
Eşiniz bir İngiliz vatandaşı ise ;
Bir İngiliz vatandaşıyla evli veya sivil ortağıysanız, aşağıdaki hallerde vatandaşlığa başvurabilirsiniz:
⦁18 yaşında olmak
⦁Akli iradeye sahip olmak ve öz kararlar verebilmek
⦁İyi bir karakterinizin olması, örneğin, ciddi ya da yeni bir suç sicilin yoksa
⦁İngiltere'de İngilizce ve yaşam bilgisi edinmiş bulunuyorsanız
⦁EEA vatandaşıysanız (ve kalıcı ikamet kartınız ya da kalıcı olduğunuzu gösteren belgeye sahipseniz)
⦁İngiltere'de kalmak için sınırsız izin almışsanız (bu ayrılmanız gereken belirli bir tarih bulunmadığı anlamına gelir) veya daimi ikametgahınız varsa konut bilgileriniz
Eşinizin veya sivil partnerinizin Birleşik Krallık hükümeti için veya hükümete sıkı sıkıya bağlı bir kuruluş için yurt dışında çalışmaması durumunda, genellikle şunları da yapmanız gerekir:
⦁Başvurunuzun alınmasından en az 3 yıl önce İngiltere'de yaşıyor olmak
⦁Bu 3 yılda Birleşik Krallık dışında en fazla 270 gün geçirmiş olmak
⦁Son 12 ayda İngiltere dışında en fazla 90 gün geçirmiş olmak
⦁İngiltere'de iken herhangi bir göç yasasını ihlal etmemek
Uygun olabileceğiniz başka yollar da vardır, örneğin:
⦁'tüzel bir ikamet hakkı' ile - İngiltere'de olma, bakım verenin çocuğu ya da daha önce İngiltere'de çalışan AEA vatandaşının çocuğuna sahip olan birinin bakıcısısıysanızİngiliz ailenin bir üyesiyle başka bir AYB ülkesinde yaşadıktan sonra bir 'Surinder Singh' uygulaması yapabilirseniz ve 'kalmış bir oturma hakkına' sahipseniz - İngiltere'de ölen, İngiltere'den ayrılan ya da artık eşiniz ya da sivil ortağınız olmayan AEA vatandaşının aile üyesi olarak İngiltere'de kalma hakkına sahipsiniz demektir.
Oturma İzinleri
Birleşik Krallık'ta yasal olarak ikamet etmek
Avrupa Birliği üyesi bir devlet tarafından verilen ikamet izni, AB üyesi olmayan kişilerin kendi topraklarında yasal olarak kalmalarına izin vermek için gerekli izindir.
İngiltere ikamet izni, İçişleri Bakanlığı Göçmenlik ve Milliyetçilik Müdürlüğü (IND) bölümü tarafından verilir. Bunlar, İngiltere'de kalış sürelerini altı aydan fazla uzatmayı amaçlayan vatandaş olmayan vatandaşları esas olarak etkilemektedir.
AB / AEA uyruklular:
AB / AEA uyruklu kişilerin oturma izni talep etmemektedir. Bununla birlikte, ailenin AEA üyesi olmayan ulusal üyelerinin size AEA İngiltere'sinde katılmasını isterseniz, AEA Aile İzni için başvurmanız gerekecektir. Yalnızca vatandaş olduğunuz ülkede bir Aile İzni için başvurabilirsiniz.
Vizesiz, uyruklu kişiler:
İngiltere'ye vardıklarında, 6 ay boyunca İngiltere'ye giriş damgası verilecektir. Eğer kalış sürenizi uzatmak isterseniz, ikamet izni için IND'ye başvurmanız gerekecektir. IND'nin bunun için bir ücret talep edeceğini unutmayın.
18 yaşındaysanız ve vatandaşlık için başvuruda bulunuyorsanız veya İngiltere'de yerleşmek istiyorsanız ('belirsiz izin' olarak bilinir) İngiliz dili hakkındaki bilginizi kanıtlamanız gerekebilir.
Ya aşağıdakilerle kanıtlayabilirsin:
⦁B1, B2, C1 veya C2 düzeyinde İngilizce yeterlilik


İngiltere vatandaşlığının avantajları ve dezavantajları nelerdir ?

İngiltere'de kalıcı olarak yaşamak hakkı
İngiltere'ye özgürce geçebilir ve emlak satın alabilir, bir banka hesabı açabilir, İngiltere'de evlenebilir ve daha pek çok şey dahil olmak üzere anlaşmanın avantajlarından faydalanabilirsiniz.
Ücretsiz tıbbi bakım
İngiltere Ulusal Sağlık Servisi 1948'de başlamış ve Avrupa'daki en büyük kuruluşlardan biridir. Tüm İngiltere sakinlerine ücretsiz sağlık hizmeti ve tedavi imkânı sağlar.Nesne kısıtlamaları yoktur.
İngiltere vatandaşlarının herhangi bir çalışma izni başvurusunda bulunmaları gerekmez. Bütün devlet iş arama servislerine ve işsizlik yardımlarına erişebilirler.
Durağan toplum ve ekonomi
Pound oldukça güçlü ve güvenilir bir para birimi. İngiltere ekonomisi, dünya finansal krizinin bir döneminde bile oldukça dirençlidir. İngiltere, istikrarlı bir hükümete ve ılımlı bir nüfusa sahiptir; burada ayrımcılık ve cinsel taciz yasalara aykırıdır.
İngiliz pasaportu ve İngiltere'ye sınırsız giriş hakkı kazanmak
Bir kez İngiliz vatandaşlığına kavuştuğunuzda, bir İngiltere pasaportuna başvurabilirsiniz. Bu, artık göç kontrollerine tabi olmayacağınız anlamına geliyor. Aslında, süreci sizin için hızlandıramazlar. Süreç zor olmadığından doğrudan Birleşik Krallık hükümetinin Kimlik ve Pasaport Hizmeti (IPS) ile başvurmalısınız. İlk kez bir pasaport başvurusunda bulunan tüm vatandaşların (16 yaş ve üzeri), kimliklerini doğrulamak için IPS ile görüşmeye katılması zorunludur.
Oy kullanma hakkı
Tüm İngiltere doğumlu ve vatandaşlığa sahip vatandaşlar, parlamento, yerel veya Avrupa seçimlerinde oy kullanma hakkı da dahil olmak üzere tüm yurttaşlık haklarına sahiptir. Bu size ülkenin yönetiminde bir ses verir. Oy kullanmak için, seçmen kaydı olarak bilinen seçmenlerin kayıtlarında adınızı vermeniz gerekir.
Görev içinde bulunabilme
Birleşik Krallık'ta 18 yaş ve üstü vatandaşların çoğu kamu görevini üstlenebilir. Bazı istisnalar var ve bunlara silahlı kuvvetler, devlet memurları ve bazı cezai suçlardan suçlu bulunanlar kişilerdir.
Avrupa Birliği
İngiliz vatandaşlığı size bir Avrupa Birliği (AB) vatandaşı olmanın avantajlarını sunar. Örneğin, herhangi bir özel çalışma izni veya seyahat izni olmaksızın AB'deki herhangi bir yere seyahat ve çalışma iznine sahip olacaksınız.


İngiltere'de yaşam şartları nelerdir ?

Aylık Kira
Şehir Merkezi'nde Daire (1 yatak odası) 744.40 £
Daire (1 yatak odası) merkez dışında 598.71 £
Şehir merkezinde daire (3 yatak odası) 1,193.48 £
Daire (3 yatak odası) merkez dışında 930.09 £
Şehir Merkezinde Apartman Dairesinde Metrekare Fiyat 4,011.74 £
Metre Kare başına fiyat Daire merkez dışında 2.734.88 £
Maaşlar Ve Finansman
Aylık Ortalama Net Maaş (Vergi Sonrası) 1.783.21 £
İpotek Faiz Oranı Yüzde Değişim (%), Yıllık, Sabit Faiz Oranı 3.24
Kişi Başına Düşen GSYİH
39,000,93 USD
Nerede Yaşamalı ?
Horsforth, Leeds
Leeds şehir merkezinin beş mil kuzeyinde bulunan şirin Yorkshire kasabasında iyi istihdam olanakları vardır ve sakinlere yüksek yaşam kalitesi sağlar.
Ipswich, Suffolk
İngiltere'nin güney doğusundaki kasaba, İngiltere'nin en eski kentlerinden biridir. Son yıllarda, ünlü endüstriyel rıhtım alanının zengin konut ve ticaret merkezlerine dönüştüğü kapsamlı bir yeniden geliştirme sürecine girmiştir.
Doğu Cowes, Wight Adası
İngiliz kanalında bulunan kıyı kenti, Norris Kalesi ve Queen Victoria'nın eski yaz konutu olan Osborne Evi gibi birçok ikonik yapıya ev sahipliği yapmaktadır. Turizmciler açısında değerlendirilebilecek yatırım alanları mevcut durumdadır.

Bir Sorunuz mu Var !

Vatandaşlık İşlemleri konusunda bize ulaşın